©  Foto:

Malergården

Familien Swanes velbevarede kunstnerhjem, hvor lysindfaldene fra den glitrende fjord, lugtene i de gamle stuer og ikke mindst det originale inventar giver dig et autentisk indtryk af et legendarisk kapitel i dansk kunsthistorie. I denne ægte tidslomme kan du opleve en perlerække af Swanernes malerier i sammenhæng med familiens personlige rammer. 

Sigurd Swane, som tilbage i 1934 opførte Malergården ved Plejerup, har en ganske særlig plads i Odsherredkunsten. Med Isefjorden lige udenfor døren ønskede han at skabe et fredeligt og selvforsynende paradis sammen med sin familie.

Familien Swanes historie er overraskende og anderledes, hvilket du får et spændende indblik i ved at besøge Malergården. De smukke bygninger, stuerne, haven og gårdspladsen fortæller en spændende historie om kunsten, familien, gæsterne, rejserne og drømmene.

Besøg Sigurd Swanes atelier, ”radiostuen”, havestuen, ”skolestuen”, det smukke køkken og nu også den lejlighed, som Henrik Swane beboede indtil sin død i 2011.

Haven med sin store blomsterrigdom og de mange gamle træer er et univers for sig, hvorfra der er en flot udsigt over fjorden.

Åbningstider
Se Malergårdens åbningstider

Læs mere om Malergårdens spændende historie på www.visitodsherred.dk

Lyt til podcast om Malergården og familien Swane:

Følg VisitOdsherred: