Danmarks bedste badestrande ligger i Odsherred

Strandene i Odsherred langs ”Den Danske Riviera” er blandt Danmarks og Europas bedste og mest familievenlige. En perlerække af skønne sandstrande, hvor sikkerheden for børn og familier er helt i top.

Kyst & Strand | Ny mærkningsordning for Odsherreds strande erstatter BLÅ Flag

NYHED: ”Kyst & Strand” erstatter Blå flag
Odsherred Kommune har valgt at træde ud af Blå Flag. Fra d. 10. juni 2018 indføres i stedet den nye mærkningsordning ”Kyst & Strand”.

Badevandsprøver foretages som hidtil
Under ”Kyst & Strand”-ordningen vil der blive taget ligeså mange badevandsprøver ved strandene som ved Blå Flag–strande - og resultaterne af vandprøverne vil lige som hidtil blive slået op på den enkelte strand.

Strand-faciliteter bliver tydelige
Den nye ordning giver flere oplysninger om, hvad den enkelte strand/kyst kan tilbyde året rundt. F.eks. i forhold til vandreture, naturområder, flora samt faciliteter som parkering, toilet, kiosk/café, livredning, legeplads m.m.

Ny app viser det hele – og viser vej
Der vil blive lanceret en ”Kyst & Strand”-app, der gør det muligt at søge på de faciliteter, som man ønsker, ligesom man kan søge på nærmeste strand og få vist køreruten til den enkelte strand.

De nye ”Kyst & Strand”-flag vil blive sat op søndag d. 10. juni 2018 på disse seks strande:

- Skærby Strand

- Gudmindrup Lyng Strand

- Stranden ved Telegrafvej

- Stranden ved Lynghusvej

- Nordstrand

- Ordrup Strand

Læs pressemeddelelse fra Odsherred Kommune

Se oversigt over Odsherreds strande

Del denne side

Find vej til Odsherreds strande
Værd at vide

- Odsherreds strande er blandt landets mest populære. I 2006 kårede Jyllandspostens læsere Gudmindrup Strand ved Sejerø Bugt til ”Danmarks bedste strand”.

- På nordkysten mellem Nykøbing Sj. og Rørvig er der også meget fine sandstrande med klitter, fx er Nykøbing Nordstrand og Rørvig Strand værd at fremhæve.

Badeforhold på strandene
Den Danske Riviera

Fra Sejerøbugten i vest til Øresund i øst findes nogle af Europas bedste sandstrande, tæt på kultur og gastronomi i topklasse
Læs mere