©  Foto:

Karin Lykke

Naturen kalder
Billedkunstner Karin Lykke maler med stor kærlighed til naturen. Følsomt og kraftfuldt på samme tid, fortrinsvis i flydende farvepigmenter – og helst i store formater. Himlen, havet, fjeldet, fuglene, friheden, styrken og sårbarheden taler til hendes pensler og redskaber. Der er et budskab, hun gerne vil række videre.

Naturglæden har altid været der. Fra hun drog af sted på hesteryg eller langrendsski i det sydsjællandske, da hun som barn opdagede nordiske landskaber ved Lofoten, og frem til i dag, hvor hun er bosat i det naturskønne Odsherred.

En anderledes skønhed
Hvis man forventer at finde idyl, lysegrønne bøgetræer og gule rapsmarker i Karin Lykkes værker, leder man forgæves. Hun søger ikke det overfladisk smukke, men en anderledes skønhed og øjenlyst i strøg og strukturer. Eksempelvis i storladne landskaber eller zoomet helt ind på fjer, insekter og æggeskaller samt det forgængelige i døde dyr og planter i fascinerende forfald.

Udforskende og eksperimenterende billedverden
Karin Lykke udforsker, hvad såvel motivet som farvepigmenterne kan holde til i afvaskningsprocesser, der udføres med vand både indendørs og udendørs.

Hun eksperimenterer med opacitet, lys og transparens, maler og tegner med tusch og inkorporerer negativprint i cyanotypi i sin billedverden.

Grafisk og næsten monokromt
Hendes værker kendetegnes af en stram, næsten monokrom farveskala, inspireret dels af rejserne i Nordnorge og Island og dels af fodfæstet i det grafiske univers.

Former og mønstre overføres også til keramiske objekter.

Karin Lykke er uddannet grafisk designer fra Kunstakademiets Arkitektskole i København.

Sideløbende med den kunstneriske praksis driver hun både kursusaktivitet og undervisning og udstiller i ind- og udland.

Medlem af:

  • BKF (Billedkunstnernes Forbund)
  • KKS (Kvindelige Kunstneres Samfund)
  • Design Denmark

Følg VisitOdsherred: