©  Foto:

Geokids: 3500 lermasker i landskabet

Imponerende, udendørs kunstværk i UNESCO Global Geopark Odsherred, hvor 3500 skolebørn har lavet Danmarks flotteste - og måske største - lermaske-skulptur i landskabet ved Veddinge Bakker.

Bjergtagende mangfoldighed
Alle Geokids-maskerne har grundformen tilfælles, men ingen er magen til hinanden. Mangfoldigheden af ansigtsudtryk på de tusindvis af masker har allerede betaget mange besøgende.

På bagsiden af samtlige Geokids-masker findes en QR-kode. Scan koden med din smartphone og se en kort video om den elev, der har udformet den givne maske.

Læring om Geopark Odsherred
Forud for skabelsen af maskerne har alle skolebørnene gennemgået et læringsforløb, hvor de er blevet introduceret til begreber som istid, naturen, fødevarer, kulturhistorien og ikke mindst Odsherredsmalerne. Altsammen grundpillerne i fortællingen om Geopark Odsherred.

I dag er alle Odsherreds skoleelever informeret om geoparkens virke og har kendskab til, hvad de som borgere i Danmarks hidtil eneste UNESCO Global Geopark kommer af.

Læs mere om UNESCO Global Geopark Odsherred

Oplevelser i Odsherred

Inspiration fra Påskeøerne 
Ideen til Geokids blev født af den Odsherred-baserede kunstner Martin Nybo, der også i andre sammenhænge formidler geopark-fortællingen gennem sin kunst.

Martin Nybo fandt inspiration til Geokids-maskerne dels på Påskeøerne, dels fra Kinas terrakottahær.

Indviet af Prinsesse Marie
Geokids blev officielt indviet d. 30. april 2018 i selskab med H.K.H. Prinsesse Marie, der er protektor for UNESCO i Danmark.

Efter indvielsen lavede Prinsesse Marie sin egen Geokids-maske.

Læs mere om Geokids

Følg VisitOdsherred: