©  Foto:

Strandparken i Holbæk

Strandparken i Holbæk er en smuk park, der ligger ved siden af Holbæk Fjord, den sydligste del af Isefjord. 

Strandparken i Holbæk er en smuk naturperle, der ligger ved Holbæk Fjord, den sydligste del af Isefjord. Parken er anlagt i en romantisk stil, inspireret af Frederiksberg Have, med snoede stier, et varierende planteliv og store græsarealer med en skøn udsigt over fjorden.

Her kan du bl.a. opleve:

Skulpturen "5 Dimensional Pavillion" af Olafur Eliasson

I parken står kunstværket "5 Dimensional Pavillion" af Islandske Olafur Eliasson. Olafur er især kendt for det arkitektoniske kunstværk "Your rainbow panorama": Det velkendte 150 meter brede, cirkelformet udsigtsrum på toppen af ARoS i Århus, der blev opført i 2011. Men allerede i 2000 præsenterede han værket "5 Dimensional Pavillion" i Holbæk. Værket er udført i fladstål, og placeret som en kunstnerisk bearbejdning af en gammel kilde, der løber til et cirkulært spejlbassin under pavillonen.

Udsigtstårnet ved Søbadet Venedig ved Holbæk Fjord

Ved søbadet Venedig er der et udsigtstårn med en smuk udsigt over Holbæk Fjord og Holbæk midtby. Herfra kan du se over på halvøen Tuse Næs, der ligger nord for Holbæk.  

Stubmøllen i Strandparken

I mere end 80 år har møllen Søndersted Mølle været placeret i Strandparken i Holbæk. Møllen er en stubmølle, hvilket betyder at den er bygget af træ og placeret på en fod. Således kan hele møllen dreje i vindretningen. I dag er der kun 11 stubmøller tilbage i Danmark. For 300 år siden blev møllen opført i Butterup og senere fløttet til Søndersted. I 1936 blev den flyttet til Strandparken i Holbæk.  

Strandparken blev skænket til Holbæk Kommune i 1898, som et gavebrev fra grosserer W.R. Tidemand, der ønskede at parken skulle være til glæde og gavn for alle, så alle kunne få gode oplevelser i naturen. I dag er den fortsat et populært udflugtsmål og siden er der kommet nye aktiviteter til parken: en stor legeplads, skulpturen af Olafur Eliasson og naturligvis Søbadet Venedig.

Følg VisitOdsherred: