©  Foto:

Ryegaard og Trudsholm Godser

Besøg middelaldergodserne Ryegaard og Trudsholm, der er omgivet af enestående natur, flere oldtidsminder og et hav af udsigtspunkter. Ryegaard har bl.a. dyrehave, ishus, gårdbutik, pluk-selv blomster og overnatning i trætopshytte.

Mellem Holbæk og Roskilde, ved den sydligste del af Isefjord, ligger Ryegaard og Trudsholm Godser. Til sammen har de to godser ca. 200 hektar af enestående natur og mere end 70 kæmpehøje.

Her kan du læse om alle de forskellige oplevelser, som du kan få på de historiske godser, herunder køb af kvalitetsprodukter i Gårdbutikken Ryegaard Rejsestald, sommerens bedre is hos Ryegaard Ishus, pluk-selv blomster, kommende events, den smukke Dyrehave og unik overnatning i trætopshytten.

Ryegaard Gods

Historien om den gamle herregård, Ryegaard Gods, går helt tilbage til middelalderen, før 1350. Godset har været ejet af forskellige adelsslægter, og haft flere hovedbygninger, bl.a. én i 1575 pyntet med gobeliner og én i 1876 med røde mursten. Skjult i det smukke område, der omgiver godset, er der flere fredede oldtidsminder, som f.eks. stengrave, langdysser, jættestuer og bronzealderhøje.

Trudsholm Gods

Ligesom Ryegaard, har Trudsholm gods skiftet ejer mange gange. Fra 1163-1666 skiftede godset ejer seks gange. Hovedbygningen blev bygget i 1551, men kun dele af denne bygning er bevaret. Denne blev ombygget i 1874 med røde mursten. Bygningen blev fredet i 2013. På godset findes der også flere oldtidsminder, som f.eks. en jættestue og tre høje.

Ryegaard Ishus

Adresse: Munkholmvej 325, 4060 Kirke Såby.

Fra april til september er Ryegaard Ishus åbent (se datoer på hjemmesiden). Her bydes på is, kaffe og god udsigt. Ishuset sælger softice, vaffelis og pindis samt kaffe, kildevand og most fra Østergaard Mosteri. Der sælges også glutenfri vafler og laktosefri is. Åbningstiderne afhænger af vejret. 

Pluk-selv-blomster

Adresse: På hjørnet mellem Elverdamsvej og Munkholmvej.

Tag en smuk bukket blomster med hjem. På hjørnet Elverdamsvej og Munkholmvej er der mulighed for at plukke tulipaner i alle mulige farver. Dette er muligt ca. fra midten af april. Du plukker selv blomsterne og betaler med kontakt eller MobilePay. 

Ryegaard Dyrehave

Adresse: Munkholmvej 360, 4060 Kirke Såby.

Ryegaard Dyrehave er et smukt udflugtssted for hele familien. Skoven er åben for gående og cyklister (på etablerede veje) mellem solopgang og solnedgang. Dog er der kun adgang for gående inden for hegnet.

Særligt den indhegnede del af Dyrehaven er værd et besøg. Her har du mulighed for at få helt unikke oplevelser i det smukke landskab samt nyde enestående udsigt over fjorden. I Dyrehaven kan du finde både får og køer samt et smukt planteliv.

Events på Ryegaard og Trudsholm Gods

Hele året bliver der arrangeret en masse spændende begivenheder på de to godser. Bl.a. julemarked, fritidsmesse og halloween. På godsernes hjemmeside kan du følge med i kommende events på Ryegaard og Trudsholm Godser.

Romantisk overnatning i trætopshytte

Book en romantisk overnatning på Ryegaard Gods, hvor I kommer til at overnatte i en trætop hytte i en gammel bøgeskov. I har alt for jer selv - uden forstyrrelser fra andre overnattende gæster. Mere romantisk bliver det næsten ikke! Fra hytten er der udsigt til Isefjord.

Følg VisitOdsherred: