©  Foto:

Cykel- og vandreruten Jyderupstien

Tag en frisk vandretur langs Jyderupstien og nyd det smukke landskab, skovene og ikke mindst Skarresø. Vandreturen langs Jyderupstien giver dig en helt unik måde at opleve landsbyerne og landskabet på. Kom helt tæt på naturen og oplev smukke vidtstrækkende udsigter og det hyggelige lokalsamfund i de omkringliggende landsbyer. Du kan vælge at tage ruten fra Svinninge til Skarresø på 14 km eller start turen ved Skarresø og fortsæt turen til Tågerup Minde, på i alt 17 km. Med en vandretur for hele familien kan du give dine børn mulighed for at opleve glæden ved oplevelser ude i naturen, langt væk fra jeres normale hverdag.

Svinninge - Skarresø (14 km)

Lokale specialiteter

Turen starter ved Svinninge Vejle, et naturskønt område med marker og enestående udsigter. For mange år siden var Lammefjorden et af områdets kendetegn, men den blev dog afvandet fra 1873. I dag er området derfor tørlagt og primært brugt til landbrug. Hvis du er heldig kan du få smagt egnens specialiteter, som f.eks. Lammefjordsgulerødder.

Landsbyen Svinninge

Turen fortsætter ind i Nordvestsjællandske landsby Svinninge. Nordvest for Svinninge ligger skoven Bjerregaardsskoven, som oprindelig var en gave til borgerne i Svinninge af en lokal gårdejer. Skovens stier fører dig bl.a. forbi Skoleskoven, hvor du, hvis du ser godt efter, kan få øje på 32 forskellige træsorter. Hvis du har taget fiskestangen med, så er den lokale fiskesø Bjerregaardssøen bestemt et besøg værd.

Hjembæk kirken

Mellem Svinninge og Jyderup kommer du forbi landsbyen Hjembæk, som byder på et spændende landskab samt en kirke fra 1369. I kirken finder bl.a. kalkmalerier inspireret af Morten Malers stil fra ca. 1400-1425.

Skarresholm: Dronning Margrethes Ruin

Skarresholm var engang en borg, omkranset af mose og eng, men i 1408 blev det købt af Dronning Margrethe til nedrivning. Derfor er det idag måske mere kendt som Dronning Margrethes Ruin. Ruinen omringes af et skønt område med udsigt over Skarresø, et af Nordvestsjællands smukkeste og største søer. 

Sumpet skov

Se en skov af Rød-el: en af de få skovtræer der trives med rødderne i vand. Gå på opdagelse i det sumpede landskab med alt hvad en naturelsker kunne drømme om. 

Skarresø til Tågerup Mindelund (17 km)

Hvis du bare ikke kan få nok af naturen, så tag vandreturen fra Skarresø til Tågerup Mindelund på i alt 17 km.

Et rigt fugle- og fiskeliv ved Skarresø

Med en dybde på op til fire meter er Skarresø perfekt til fiskeri. Søen gemmer også på et rigt fugleliv med bl.a. grågæs, andefugle, havørne og fiskeørne.

Skov med fortidsminder

Lige syd for Skarresø finder du de to skove Delhoved Skov og Store Møsten. Her kan du udforske mange fortidsminder, som f.eks. stendysser, dvs. fællesgrave for fortidens familier.

Naturparken Åmosen

Naturparken Åmosen er et område med et helt unikt landskab. En vandretur igennem naturparken byder på et spændende landskab bestående af ådale, søer og moseområder.

Tågerup Mindelund

Turen rundes af ved Tågerup Mindelund, hvor en engelsk bombemaskine styrtede ned i 1943. Der er i dag rejst en sten til minde om de 7 engelske flyvere.

Følg VisitOdsherred: