Gå til indhold
©  Foto:

Annebergparken

Annebergparken bliver også kaldt en af de bedst bevarede hemmeligheder i Odsherred. En kulturhistorisk perle, der både imponerer, men samtidig bevæger den besøgende.

Her mødes imponerende arkitektur i en sammenhængende park med 100 år gamle visioner om et smukkere Danmark baseret på Bedre Byggeskik og skønvirke - med en kulturhistorie, der kan fortælle om realisering af et selvforsynende samfund anlagt efter visioner om “Garden cities of tomorrow”.

I 100 år fungerede stedet som psykiatrisk hospital, hvor det var vidne til hvide snit, postmortem udtagning af hjerner, insulinchok mv., men også til en humanistisk kamp for at anerkende sygdom i sindet som sygdomme, der kunne kureres med ro og fred, smukke omgivelser og noget meningsfuldt at stå op til.

En del af bygningerne bliver i dag brugt til institutioner, privat beboelse, virksomheder og psykiatrisk museum. Alléen, portnerboliger og det store centralkompleks er totalfredet - og resten af parken er underlagt en meget restriktiv lokalplan.

I 2018 købte Gitte Klausen det fredede centralanlæg, der husede de centrale funktioner på hospitalet bl.a. hovedbygning med administration, brandstation, kirke mv. I 2019 etablerede Gitte Anneberg Kulturpark. Efterfølgende er der købt flere bygninger til, der skal støtte op om de aktiviteter, der er i Anneberg Kulturpark - fx hotel, teater, uddannelser mv.

Parken ligger i gå-afstand (2 km) fra Algade i Nykøbing -  omgivet af skov og fjord - og du er altid velkommen til at gå en tur og nyde dette ganske særlige sted.

Følg VisitOdsherred her: