©  Foto:

Restaurant MOTA

Tildelt 1 Michelin-stjerne i 2022. Kåret som Årets Restaurant 2022 af Den danske Spiseguide.

Stemningsfulde smagsoplevelser fra øverste hylde venter i Anneberg Kulturpark. MOTA's kok, Claus Henriksen, er garant for bæredygtig, jordnær og kreativ gastronomi med udsøgte og ærlige ingredienser, som primært er dyrket eller hentet lokalt i Odsherred.

 

MICHELIN GUIDE NORDIC “Set menus showcase the best, hyper-seasonal Danish ingredients, including organic vegetables and local seafood. Combinations are original and dishes are beautifully presented and bursting with flavour.” 

WHITE GUIDE DANMARK: “På Mota kratter Claus Henriksen med legende lethed i vores gængse opfattelse af, hvad man kan og må. Men han tager os aldrig længere ud end, hvor vi kan bunde og finde beriget tilbage på sikker grund. Det er det, man kan, når man er på global mesterklasse niveau.”

BERLINGSKE (fem stjerner
): "Gastronomien blomstrer på den gamle sindssygeanstalt.”

BØRSEN PLEASURE: "Odsherred på højgastronomiens danmarkskort. Dragsholm Slot-køkkenchefen gennem 13 år er gået solo med ambitiøs og unik restaurant i det vestsjællandske Odsherred.”

Rodfæstet i det lokale og bæredygtige
Med den ene fod solidt plantet i Odsherreds frugtbare muld og den anden i Isefjordens klare vand, har restaurant MOTA lokale og bæredygtige råvarer som en uomtvistelig del af restaurantens DNA.

Beliggende naturskønt i hjertet af Anneberg Kulturpark er MOTA en del af regionens nye gastronomiske og kulturelle hotspot.

Nærværende, jordnært og kreativt
Bag MOTA står køkkenchef Claus Henriksen, som indtil i fjor var manden bag Dragsholm Slot. På MOTA har han fortsat sin velkendte stil og fokus på det lokale terroir, som han er blevet kendt for både herhjemme og internationalt.

CVet er ikke at tage fejl af: Formel B, Søllerød Kro og NOMA har tidligere haft den altid nærværende, jordnære og kreative kok bag kødgryderne. Men det er til Odsherred og de lokale producenter, han har tabt sit hjerte.

Respekt for råvarerne
På MOTA er respekten for råvarerne udgangspunkt for tilgangen til gastronomien:

“Alt hvad vi plukker, sanker, høster eller dykker efter har en ret i sig selv. Nysgerrighed og legesyge, evig udvikling og stræben efter perfektion er det, der driver os. At give vores gæster en uforglemmelig oplevelse er det, der giver det hele mening", står der på restaurantens hjemmeside.

Unikt designet interiør
Er man til design og interiør er MOTA et besøg værd i sig selv. Restauranten er unikt indrettet i lokalerne for det tidligere Psykiatriske Hospital Nykøbing Sjælland.

Stentøj og keramik er produceret af Claus Henriksen selv i sit eget private værksted mens møbler og interiør er designet unikt til restauranten af medejer Gitte Klausen og fremstillet i Anneberg Kulturparks eget snedkeri.

Bestil bord HER

Følg VisitOdsherred: