Geopark Bjerg Grand Prix

Om løbet

Geopark Bjerg Grand Prix er et professionelt afviklet motionscykelløb i UNESCO Global Geopark Odsherreds stejle bakker på Nordvestsjælland.

Geopark Bjerg Grand Prix | Om løbet

Foto:John Olsen / www.photodan.dk

Tourens vingesus i Odsherreds bjerge
Med ca. 520 højdemeter og storslåede udsigter over Odsherreds dramatiske istidslandskab og Sejerø Bugt, er Geopark Bjerg Grand Prix en helt enestående cykeloplevelse.

Ruten er stort set identisk med ”bjerg-delen” af 2. etape i Tour de France 2022, og der forventes mere end 1.000 deltagere i løbet.

Læs alt om ruten HER

Professionel afvikling
Geopark Bjerg Grand Prix afvikles professionelt af den særdeles erfarne løbsarrangør Ole Egeblad, der har overtaget stafetten fra Jens Veggerby.

Som tidligere sponsordirektør for CSC, markedsføringsansvarlig for den danske start i Giro d’Italia i 2012 og arrangør af flere andre store cykelevents, er Egeblad garant for en helt igennem kompetent afvikling af Geopark Bjerg Grand Prix.

Læs mere om løbsarrangøren

Årets løb bliver som altid gennemført med hjælpere, flagposter og race marshalls, ligesom tidtagning foregår med chip. Løbet fortsætter desuden et fremragende samarbejde med Politiet og Odsherred Kommune. Samarbejdet muliggør fejning og ensretning af ruten. Samtidig fortsætter løbets hovedsponsor, Spar Nord, sin værdifulde støtte til løbets kvalitet og sikkerhed.

Geopark Bjerg Grand Prix | Ole Egeblad | Løbsafvikling

Foto:Geopark Bjerg Grand Prix

Trafikale forhold på ruten
Hele ruten er ensrettet mod uret, bortset fra den del af ruten, der er på rute 225 (mellem Veddingevej og Lykkebjergvej samt Søndre Skovvej og Veddingevej). Her er hastigheden dog nedsat til 50 km/t.

BEMÆRK: Ingen veje bliver helt lukkede, men der kan forekomme ekstra køretid, hvis man kører på den ensrettede del af ruten:

SE OGSÅ: PRAKTISK INFO OM LØBET

Geopark Bjerg Grand Prix | 2022 | Om løbet | Professionel afvikling

Foto:John Olsen / www.photodan.dk

Stemningsfyldt målområde
Start- og målområdet er ligesom i de foregående år placeret ved Hjemmeværnsgården i Høve på toppen af Odsherred med en fantastisk udsigt over Sejerø Bugt.

I år vil der være ekstra fokus på at øge kvaliteten af forplejningen, underholdningen og hele stemningen i målområdet.

Geopark Bjerg Grand Prix | 2022 | Om løbet | Målområdet

Foto:John Olsen / www.photodan.dk

Vidste du, at løbet rummer tre bjergspurter fra Touren? ?

Geopark Bjerg Grand Prix

Geopark Bjerg Grand Prix

Geopark Bjerg Grand Prix

Følg VisitOdsherred: