Velkommen til Odsherred

Odsherred - i det nordvestlige hjørne af Sjælland - er et oplagt feriemål for både børn og voksne: Gode strande, kunst, familieaktiviteter, spændende historier og et landskab der indbyder til aktiv fritid.

Det "høje" lys
Det særlige ”høje” og intense lys, der præger egnen kan vi takke havet for. Odsherred er omgivet af Isefjorden, Kattegat og Sejerø Bugt, og solens spejling i havet giver egnen et lys, som kun findes magen til få andre steder i Danmark.

Bakket istidslandskab og flade fjordarealer
Landskabet kan vi takke istiden og vore forfædre for: Store isgletschere har skabt det varierede og bakkede landskab, der står i kontrast til de flade, tørlagte fjordarealer - Lammefjorden og Sidinge.

Gæstfrie Odsherred
Det liv, som lyset og landskabet giver mulighed for, skabes af de mennesker, som bor her, og de mennesker som besøger egnen. Gennem mere end 100 år har Odsherred været et af danskernes foretrukne feriemål. Det skyldes blandt andet strandene, kunsten og det varierede landskab. Men det skyldes også, at egnen og dens borgere er vant til - og kan lide - at have ”gæster”.

Vi håber, at du og din familie vil finde inspiration til herlige, aktive dage i Odsherred, hvor der er "tid til livet".

Del denne side