Vejrhøj Vingård: Fra nationaløkonom til vinbonde

På en af Odsherreds smukkeste skråninger ligger Vejrhøj Vingård. Fra vinmarkerne er der udsigt udover Nekselø Bugt og Sanddobberne.

Vejrhøj Vingårds årlige produktion er på ca. 10.000 flasker hvid, rosé og mousserende vin.

Vinen sælges fra egen butik, men fås også flere steder i Odsherred, ligesom en del restauranter i Odsherred og København har flere af gårdens vine på deres kort.

Se også: Stor temaside om smagsoplevelser i Odsherred

Fra Klampenborg til vinlandet Vindekilde
I 2009 flyttede Nina og Niels Fink fra Klampenborg til den smukt beliggende ejendom ved Vindekilde.

Der hørte en del jord til ejendommen og ægteparret overvejede at dyrke frugt på arealerne. Ved et tilfælde rendte de ind i bekendte, som kunne fortælle dem at Odsherred – og ikke mindst sydvendte skråninger tæt på kysten – er blandt de bedste steder i Danmark at dyrke vin.

I 2011 plantede Nina og Niels de første 600 stokke. Og i 2013, hvor Niels havde stoppet sin hidtidige karriere, traf parret beslutningen om ”for alvor” at være vinbønder. Begge er uddannede i nationaløkonomi og har haft karrierer i den finansielle sektor. Nina har dog i sin ungdom læst på landbohøjskolen.

På Sjællands Odde var Ørnberg vin allerede en realitet, og de to vingårde samarbejder da også løbende i bestræbelserne på at skabe god, dansk vin. Det må man sige er lykkedes. I de seneste år har de to vingårde høstet udmærkelser og anerkendelse fra eksperter.

Nyeste initiativ fra Nina og Niels er ”orange vin”, hvilket betyder, at man – som kendt fra rødvin – har skind og kvas med i den første del af processen. Det giver en vin som forener hvidvinens og rødvinens karakteristika..

Vejrhøj Vingård er åben for besøg. Se nærmere på www.vejrhoj.dk

Tag med på vinmarken
Mød Nina og Niels Fink på en vandretur, rundvisning og vinsmagning på Vejrhøj Vingårds vinmark.

Køb din billet på vejrhoj.billetexpressen.dk

Del denne side

Tag med på vinmarken

Book din plads på en vandretur, rundvisning og vinsmagning på Vejrhøj Vingårds vinmark.

Køb billet på
vejrhoj.billetexpressen.dk

Ørnberg Vin | Vingård | Vinproducent | Sjællands | Odsherred | Danmark

Ørnberg Vin: Vingård med international klasse

Friskhed, elegance og en unik aroma kendetegner vinene fra Ørnberg. Besøg vingården med den smukke beliggenhed på en skråning på Sjællands Odde.