Landliggerkampen 2019: Showfodbold i Rørvig

Nedtællingen til kick-off er i fuld gang! Mediekendisser og en række tidligere landsholdsstjerner stiller op til den traditionsrige og altid underholdende fodboldkamp, Landliggerkampen, på Højsandet i Rørvig torsdag d. 18. juli 2019 med kampstart kl. 19.

Vær klar fra sidelinjen, når TV-berømtheder og pensionerede landsholdssspillere stiller op for Landliggerholdet i forsøget på at nedkæmpe et lokalt old-boys hold fra Rørvig. Alle midler tages i brug og sjove bemærkninger flyver gennem luften i en lind strøm!

Som traditionen foreskriver, speakes showkampen live fra kommentator-boksen på stadion. Kommentator-pladsen er i år reserveret til komiker Jan Gintberg.

Bundesliga og badehotel
Landliggerholdets spillertrup bringer i år masser af erfaring med fra EM, VM, Premier League, Serie A, Bundesligaen og Badehotellet ;-)

Truppen tæller i skrivende stund blandt andre:

 • John "Faxe" Jensen
  69 A-landskampe
  Europamester i 1992: Se Faxes mål i finalen mod Tyskland
  Største klubber: Arsenal, HSV og Brøndby IF
 • Mick Øgendahl
  Komiker
 • Rasmus Botoft
  Skuespiller kendt fra DR's "Rytteriet"
 • Anders Juul
  Skuespiller kendt fra TV2's "Badehotellet"
 • Stig Tøfting
  41 A-landskampe
  Største klubber: HSV, Bolton og AGF
 • Mads Laudrup
  29 U-landskampe
  Tidligere FCK-spiller
 • Klaus Berggreen
  47 A-landskampe - heraf 3 kampe ved VM i Mexico i 1986
  Største klubber: AS Roma, SC Pisa og Torino FC
 • Jesper Christiansen
  11 A-landskampe
  Største klubber: Glasgow Rangers (Rangers FC) og FCK
 • Andreas Kraul
  Sportskommentator på DR
 • Peter Tanev
  TV2-Vejret
 • Anders Fjelsted
  Komiker
 • Martin Johansen
  1 A-landskamp
  Største klubber: Coventry City og FCK
 • Melvin Kakooza
  Vandt DM i stand-up-comedy i 2017

Dommertjansen bestrides i år af den tidligere FIFA-dommer Kim Milton Nielsen.

Milton blev verdensberømt, da han under VM i fodbold i 1998 præsenterede den engelske verdensstjerne David Beckham for det røde kort i 1/8-finalen mellem England og Argentina.
Kontroversielt? Bedøm selv HER

Læs mere om årets spillertrup og aftenens program

Højsandspladsen åbnes allerede kl. 17:00, så mød glad op og vær med til at slå sidste års tilskuerrekord på 3.544. Hele aftenen kan der købes lækre grillpølser og burgere samt kolde øl og vand.

Tilbageblik: Sådan gik Landliggerkampen i 2018

Brandbiler og skumbad efter slutfløjtet
Umiddelbart efter Landliggerkampens afslutning er der tradition for, at en parade af røde brandbiler med tændte udrykningshorn og blå blink kører ind på fodboldbanen og tildækker græstæppet med hvidt skum. Det bliver startskuddet til den helt store børne-skattejagt efter fodbolde og slikposer i det gigantiske skumbad.

Landliggerkampen arrangeres af Rørvig Idrætsforening.

Fra Gunnar Nu til Dirch Passer
Som årlig begivenhed stammer Landliggerkampen helt tilbage fra 1940’erne, hvor den legendariske sportskommentator og sommerhus-ejer i Rørvig, Gunnar Nu Hansen, hjalp med at skaffe stjerner til kampen i samarbejde med Rørvig IF. Gunnar Nu kommenterede naturligvis selv Landliggerkampene direkte.

En anden legende, Dirch Passer, gjorde i 1963 Landliggerkampen berømt ved at ankomme til kampen i karet iklædt sit fromme, katolske kostume fra filmen "Frk. Nitouche".

Laudrup-brødre, vejrprofeter og standup'ere
I årene 1989-2010 hjalp den populære TV-vært Michael Meyerheim Rørvig IF med at finde kendisser til Landliggerkampene. Fodboldbanen på Højsandet i Rørvig er f.eks. blevet betrådt af spillere som Michael Laudrup, Brian Laudrup, Morten Olsen, Lars Høgh, Søren Busk, Klaus Berggreen, Ivan Nielsen, Jan Bartram, Stig Tøfting, John "Faxe" JensenAllan Nielsen, Martin Johansen og Ole Madsen (kendt fra 1960’erne), 

Feltet af TV-personligheder har bl.a. omfattet vejrprofeten Peter Tanev samt nyhedsværterne Jens Gaardbo og Søren Kaster.

Også uden for kridtstregerne har det gennem tiden vrimlet med kendte navne. Kommentatorburets speakere har således talt personligheder som Casper Christensen, Frank Hvam, Jan Gintberg, Huxi Bach, og Carsten Werge.

Siden 2010 er det bl.a. Stig Tøfting, Jes Dorph og Martin Johansen der har hjulpet med at skaffe kendte navne til Landliggerkampen i Rørvig.

Book overnatning HER

Spiller gratis
Kombinationen af fodbold og show har gentagne gange trukket i omegnen af 3000 betalende tilskuere til Højsandet. Tilskuerindtægten giver Rørvig IF's økonomi et årligt løft, eftersom både spillere, dommertrio og kommentatorer traditionen tro medvirker ganske gratis.

Del denne side

Entrépriser:

Voksne: 50 kr.

Børn 6-12 år: 25 kr

Børn under 6 år kommer gratis ind.

Billetter købes ved indgangen.

Book overnatning

Kombinér Landliggerkampen 2019 med en sommerferie for hele familien i Odsherred - f.eks. i et af egnens mange dejlige sommerhuse. Bo tæt på familieaktiviteter, børnevenlige badestrande, gallerier, hyggelige gårdbutikker med lækre lokale produkter og masser af spændende historiske attraktioner. Alt sammen midt i et varieret og dramatisk istidslandskab, der indbyder til en aktiv ferie.

Book sommerferien HER

Få endnu mere inspiration til skønne ferieoplevelser

Legendarisk:

Landliggerkampen anno 1963: Dirch Passer ankommer i karet iført sit fromme kostume fra filmen "Frøken Nitouche":

Dirch Passer ankommer i karet som Frk Nitouche til Landliggerkampen i Rørvig i 1963

Foto: Holger Hagelfeldt