skip_to_main_content

Grand Cru-kåring 2021

Din smags- og kvalitetssans tæller med, når det søndag d. 17. oktober skal afgøres, hvilken kartoffel og gulerod, der løber med den fornemme Grand Cru-titel.

Årets finalister dyster på smag, konsistens, struktur og særlige kvaliteter.

Glæd dig til et par spændende og underholdende timer, hvor du bliver klogere på grøntsagsavlen på den inddæmmede Lammefjord.

Se årets Grand Cru-finalister HER

25 års jubilæum
Det er i år 25. gang, at årets bedste Lammefjordsgulerod kåres. Og for 8. gang skal vi også kåre årets Grand Cru-kartoffel fra Lammefjorden.

Lammefjordens Grøntsagslaug begyndte med Grand Cru-kåringerne i 1997, efter at Lammefjordsguleroden i 1996 havde opnået EU’s kvalitetsprædikat, BGB ("Beskyttet Geografisk Betegnelse"). I 2014 fik Lammefjordskartoflen samme kvalitetsmærke.

Kyndigt dommerpanel
Igen i år er bedømmelsen lagt i hænderne på et kyndigt dommerpanel:

  • Vagn Slott, som var formand for Lammefjordens Grøntsagslaug ved den første kåring i 1997
  • Kim Enemark, tidligere planteavlskonsulent på Lammefjorden og med i det første dommerpanel
  • Jens Jepson, køkkenchef i Kræftens Bekæmpelse - Grøntsagslaugets gode samarbejdspartner. Grøntsagslauget har i flere år været blandt sponsorerne bag kampagnen Støt Brysterne.

Dagens konferencier er Trine Krebs, som gennem Frugtformidlingen har været en fantastisk formidler inden for frugt og grønt.

Publikums stemmer tæller
Også det store publikum der følger kåringen, får indflydelse på resultatet. Det er nemlig sådan, at dommerpanelets stemmer vejer 50% og publikums også 50%, når det hele gøres op.

Oplev Audebo Pumpestation
Audebo Pumpestation udgør de historiske rammer om årets kåring af Lammefjordens Grand Cru.

Der vil være plads til ca. 200 gæster. Så kom i god tid, hvis du vil sikre dig en plads omkring de smukt pyntede borde.

Læs mere om Odsherred Grand Cru i efterårsferien 2021