Tag del i festlighederne, når vi smager os frem til årets bedste Lammefjordskartoffel og –gulerod.
Din smags- og kvalitetssans tæller, når vi igen i år afgør hvilken kartoffel og gulerod, der skal løbe med den fornemme Grand Cru-titel. Under eventen dyster finalisterne på råvarernes smag, konsistens, struktur og særlige kvaliteter.
Dommerpanelet består af:
Journalist Sten Jørgensen er konferencier.
Glæd dig til et par spændende og underholdende timer, der oven i købet gør dig klogere på grøntsags-avlen på den inddæmmede Lammefjord.
Grand Cru-dyst og -kåring foregår på Audebo Pumpestation, hvor der er plads til 200 gæster. Så kom i god tid, hvis du vil sikre dig en plads omkring de smukt pyntede borde.
Efter kåringen er der lejlighed til at se sig omkring på den imponerende Audebo Pumpestation.
PROGRAM:
10.30: Børnehjørne med rare rødder og kartoffel-tryk
11.00: Velkomstdrink v/NordicSoil
11.30: Formand for Lammefjordens Grøntsagslaug Hans Møller Olsen byder velkommen
11.45: Første del: Dyst om bedste gulerod
12.20: Kåring af Grand Cru-gulerod 2019
12.30: Anden del: Dyst om bedste kartoffel
13.05: Kåring af Grand Cru-kartoffel 2019
13.15: Info om Grand Cru-ugens program
13.30: Kaffe og kage
14.00: Tak for i dag
Vidste du at...
Lammefjordens Grøntsagslaug begyndte med Grand Cru-kåringerne, da Lammefjordsguleroden i 1996 opnåede EU’s kvalitetsprædikat BGB (Beskyttet Geografisk Betegnelse).
I 2014 fik Lammefjordskartoflen samme kvalitetsmærke.
Grand Cru-kåringen er siden hen blevet afsæt til mad- og høstfestivalen Odsherred Grand Cru, der foregår hvert år i uge 42.