Nykøbing Sjælland

Mellem Kattegat og Isefjord ligger Nykøbing Sjælland, Odsherreds købstad. Fra bykernen til de hvide sandstrande ved Kattegat er der blot 2 km. Hvor byen slutter, begynder sommerhusbebyggelsen! 
 
Nykøbings opblomstring
Byen fik sine købstadsrettigheder i 1443, men udviklede sig kun ganske langsomt frem til midten af 1800–tallet, hvor man anlagde en ny havn ved Isefjorden på byens sydside. 50 år senere åbnedes jernbanen mellem Holbæk og Nykøbing Sjælland – og dermed kom byen ud af sin afsondrethed.
 
I begyndelsen af 1900–tallet fik Københavns borgerskab øjnene op for Odsherreds landskabelige skønhed. Der blev oprettet badepensioner – og de første sommerhuse blev opført mellem 1910 og 1920 ved Nykøbing Nordstrand. 
 
Stort sommerhusområde fyldt med liv
I dag er byen det naturlige centrum for et stort sommerhusområde, der strækker sig fra Rørvig i øst til Klint i vest. Hver sommer myldrer byens gågade med turister og sommerhusejere.

Selv om byen blot har 6.000 indbyggere, så er der et imponerende udbud af specialbutikker, supermarkeder, caféer og restauranter. 

Del denne side

Feriepartner Odsherreds mange sommerhuse ligger tæt på storslået natur, sjove familieaktiviteter, kunst, kultur og nogle af Danmarks bedste strande.

Slip familien løs i en af Danmarks sjoveste forlystelsesparker. Besøg det kæmpe vandland og de mere end 60 festlige forlystelser.

Nordeuropas største, private glassamling. Antikke glas, ældre glas, moderne glaskunst, prospectporcelæn og skiftende temaudstillinger.

Fortiden bliver lyslevende, når du går på opdagelse i de spændende - og ofte interaktive - udstillinger på Museum Odsherred.

På udkig efter sommerferie 2014 for hele familien? Nogle af Danmarks og Europas allerbedste og mest familievenlige strande ligger i Odsherred langs "Den Danske Riviera" - tæt på sjove aktiviteter for børn, kulturoplevelser og gastronomi i verdensklasse.