Nykøbing Sjælland

Mellem Kattegat og Isefjord ligger Nykøbing Sjælland, Odsherreds købstad. Fra bykernen til de hvide sandstrande ved Kattegat er der blot 2 km. Hvor byen slutter, begynder sommerhusbebyggelsen.

Selv om byen blot har 6.000 indbyggere, så byder den på et imponerende udbud af specialbutikker, supermarkeder, caféer og restauranter.

I dag er byen det naturlige centrum for et stort sommerhusområde, der strækker sig fra Rørvig i øst til Klint i vest. Hver sommer myldrer byens gågade med turister og sommerhusejere.

Se også: Det sker i Nykøbing Sjælland

Nykøbings opblomstring
Byen fik sine købstadsrettigheder i 1443, men udviklede sig kun ganske langsomt frem til midten af 1800–tallet, hvor man anlagde en ny havn ved Isefjorden på byens sydside. 50 år senere åbnedes jernbanen mellem Holbæk og Nykøbing Sjælland – og dermed kom byen ud af sin afsondrethed.

I begyndelsen af 1900–tallet fik Københavns borgerskab øjnene op for Odsherreds landskabelige skønhed. Der blev oprettet badepensioner – og de første sommerhuse blev opført mellem 1910 og 1920 ved Nykøbing Nordstrand.

Del denne side

Uge 42 er fyldt med sjove familieaktiviteter og et væld af uimodståelige smagsoplevelser fra Odsherreds bugnende spisekammer.

Kæmpe vandland og mere end 60 forlystelser. Masser af grønne områder og god plads til at være aktive sammen.

MAJ-SEPT: Nordeuropas største, private glassamling og årlige temaudstillinger i smukke, lyse rammer.


Nogle af Europas mest børnevenlige strande ligger i Odsherred - tæt på sjove aktiviteter, kunst, kultur og gastronomi i verdensklasse.

Forkæl øregangene med musik af højeste kaliber i Pakhuset, som jævnligt får besøg af cremen af den danske jazz-elite.

Ta' hele familien med på en imponerende tidsrejse til "Solens Land" på Odsherreds Museum.

Unikke ferieoplevelser for store og små venter i hele Odsherred, der er blåstemplet som UNESCO Global Geopark Odsherred.

Slap af med familie og venner tæt på hav, natur, kunst, kultur, historie, smagsoplevelser og sjove aktiviteter.

Kultur- og arrangementskalender med stort og småt i hele Odsherred indtastet af arrangørerne selv.