Nykøbing Sjælland

Mellem Kattegat og Isefjord ligger Nykøbing Sjælland, Odsherreds købstad. Fra bykernen til de hvide sandstrande ved Kattegat er der blot 2 km. Hvor byen slutter, begynder sommerhusbebyggelsen! 
 
Nykøbings opblomstring
Byen fik sine købstadsrettigheder i 1443, men udviklede sig kun ganske langsomt frem til midten af 1800–tallet, hvor man anlagde en ny havn ved Isefjorden på byens sydside. 50 år senere åbnedes jernbanen mellem Holbæk og Nykøbing Sjælland – og dermed kom byen ud af sin afsondrethed.
 
I begyndelsen af 1900–tallet fik Københavns borgerskab øjnene op for Odsherreds landskabelige skønhed. Der blev oprettet badepensioner – og de første sommerhuse blev opført mellem 1910 og 1920 ved Nykøbing Nordstrand. 
 
Stort sommerhusområde fyldt med liv
I dag er byen det naturlige centrum for et stort sommerhusområde, der strækker sig fra Rørvig i øst til Klint i vest. Hver sommer myldrer byens gågade med turister og sommerhusejere.

Selv om byen blot har 6.000 indbyggere, så er der et imponerende udbud af specialbutikker, supermarkeder, caféer og restauranter. 

Del denne side

Kagedyst, madtelt, lanternefest, spøgelsesjagt, drageværksted og meget, meget mere venter i efterårsferien.

Find vej til masser af spændende aktiviteter i Odsherred i efterårsferien. 

Unikke ferieoplevelser for store og små venter i hele Odsherred, der er blåstemplet som Geopark Odsherred under UNESCO.

Feriepartner Odsherreds mange sommerhuse ligger tæt på storslået natur, sjove familieaktiviteter, kunst, kultur og nogle af Danmarks bedste strande.

Kæmpe vandland og mere end 60 festlige forlystelser. Masser af grønne områder og god plads til at være aktive sammen.

Nordeuropas største, private glassamling. Antikke glas, ældre glas, moderne glaskunst, porcelæn og temaudstillinger.


Ta' hele familien med på en imponerende tidsrejse til "Solens Land" på Odsherreds Museum.

Nogle af Europas mest børnevenlige strande ligger i Odsherred - tæt på sjove aktiviteter, kunst, kultur og gastronomi i verdensklasse.

Køb lækre, lokalt producerede fødevarer og delikasser i Torveboderne i sommermånederne.