Kunst i Odsherred

Odsherred er beriget med en bred kreds af aktive kunstnere og byder på et væld af gallerier og museer. På Odsherreds Kunstmuseum kan man opleve Odsherredsmalernes berømte malerier, og Malergården i Plejerup åbner dørene til familien Swanes spændende kunstnerhjem. Blandt årets store kunstbegivenheder er "Odsherreds Kunstdage i Pinsen" og det store "OVNHUS Kunsthåndværkermarked". 

Se film om odsherredskunstnernes inspirationskilder - KLIK HER

Forrygende glaskunst på Hempel

Nordeuropas største, private glassamling. Antikke glas, ældre glas, moderne glaskunst, porcelæn og temaudstillinger.


Træd ind i en ægte tidslomme i dette originale kunstnerhjem, hvor kunstmaleren Sigurd Swane boede og arbejdede i 1930'erne.

”Odsherredsmalerne” blev inspireret af landskabet og lyset, som stadig påvirker udtryksformen hos egnens samtidskunstnere.

Oplev Odsherredskunst før og nu med vægt på landskabsmaleriet. Odsherreds Kunstmuseum har hjemsted i Hvide Hus - en af byens smukkeste og mest markante bygninger.

Få et spændende indblik i arbejdsmetoder og udtryksformer, når 63 af Odsherreds kunstnere holder åbent hus i deres gallerier og værksteder i pinsen.

 

OVNHUS ved havnen i Nykøbing Sjælland er et årligt, censureret kunsthåndværkermarked med stor vægt på kvalitet og alsidighed.

Ny, flot bog om Odsherredsmalerne er den perfekte gave til den kunstinteresserede. Køb bogen hos bl.a. VisitOdsherred i Nykøbing Sjælland.

Da istiden fødte kunstlandskabet

Istidslandskabets enorme kulturhistoriske betydning er baggrunden for, at Geopark Odsherred har ansøgt om UNESCO-godkendelse.

7 keramiske "Ulkerup-sjæle" symboliserer den mytiske fortælling om folket, som kongen fordrev fra deres skovlandsby i 1782.

Slap af med familie og venner i et hyggeligt sommerhus tæt på natur, kunst, kultur, historie, smagsoplevelser og sjove aktiviteter.