Kunst i Odsherred

Geopark Odsherred er godkendt af UNESCO, og området er beriget med en bred kreds af aktive kunstnere samt et væld af gallerier og museer. På Odsherreds Kunstmuseum kan man opleve Odsherredsmalernes berømte malerier, og Malergården i Plejerup åbner dørene til familien Swanes spændende kunstnerhjem. Blandt årets store kunstbegivenheder er "Odsherreds Kunstdage i Pinsen" og det store "OVNHUS Kunsthåndværkermarked". 

Se film om odsherredskunstnernes inspirationskilder - KLIK HER

Unikke ferieoplevelser for store og små venter i hele Odsherred, der er blåstemplet som Geopark Odsherred under UNESCO.

Forrygende glaskunst på Hempel

Nordeuropas største, private glassamling. Antikke glas, ældre glas, moderne glaskunst, porcelæn og temaudstillinger.


Træd ind i en ægte tidslomme i dette originale kunstnerhjem, hvor kunstmaleren Sigurd Swane boede og arbejdede i 1930'erne.

”Odsherredsmalerne” blev inspireret af landskabet og lyset, som stadig påvirker udtryksformen hos egnens samtidskunstnere.

Oplev Odsherredskunst før og nu med vægt på landskabsmaleriet. Odsherreds Kunstmuseum har hjemsted i Hvide Hus - en af byens smukkeste og mest markante bygninger.

Få et spændende indblik i arbejdsmetoder og udtryksformer, når en lang række af Odsherreds kunstnere holder åbent hus i deres gallerier og værksteder i pinsen.
Deltagelseskriterier for kunstnere  |  KLIK HER

 

OVNHUS ved havnen i Nykøbing Sjælland er et årligt, censureret kunsthåndværkermarked med stor vægt på kvalitet og alsidighed.

Ny, flot bog om Odsherredsmalerne er den perfekte gave til den kunstinteresserede.

7 keramiske "Ulkerup-sjæle" symboliserer den mytiske fortælling om folket, som kongen fordrev fra deres skovlandsby i 1782.

Slap af med familie og venner i et hyggeligt sommerhus tæt på natur, kunst, kultur, historie, smagsoplevelser og sjove aktiviteter.