Kunst i Odsherred

Odsherred er beriget med en bred kreds af aktive kunstnere og byder på et væld af gallerier og museer. På Odsherreds Kunstmuseum kan man opleve Odsherredsmalernes berømte malerier, og Malergården i Plejerup åbner dørene til familien Swanes spændende kunstnerhjem. Blandt årets store kunstbegivenheder er "Odsherreds Kunstdage i Pinsen" og det store "OVNHUS Kunsthåndværkermarked". 

Se film om odsherredskunstnernes inspirationskilder - KLIK HER

Træd ind i en tidslomme i dette originale kunstnerhjem, hvor lysindfaldet fra fjorden og lugtene i de stemningsfulde stuer er de selvsamme, som mødte kunstmaleren Sigurd Swane fra midten af 1930'erne.

Hvert år i pinsen holder Odsherreds kunstnere åbent hus i deres gallerier, ateliers og værksteder og giver de besøgende et spændende indblik i arbejdsmetoder og udtryksformer.

”Odsherredsmalerne” blev inspireret af landskabet og lyset. Det påvirker fortsat egnens kunstnere, men udtryksformen er meget varieret.

Forrygende glaskunst på Hempel

Nordeuropas største, private glassamling. Antikke glas, ældre glas, moderne glaskunst, prospectporcelæn og skiftende temaudstillinger.

OVNHUS ved havnen i Nykøbing Sjælland er et årligt, censureret kunsthåndværkermarked med stor vægt på kvalitet og alsidighed.

Ny, flot bog om Odsherredsmalerne er den perfekte gave til den kunstinteresserede. Køb bogen hos bl.a. VisitOdsherred i Nykøbing Sjælland.

Da istiden fødte kunstlandskabet

Landskabets enorme betydning for livet i Odsherred i dag gør, at Geopark Odsherred har ansøgt om international blåstempling som "geopark" i 2014.