Kunst i Odsherred

Geopark Odsherred er godkendt af UNESCO, og området er beriget med en bred kreds af aktive kunstnere samt et væld af gallerier og museer. På Odsherreds Kunstmuseum kan man opleve Odsherredsmalernes berømte malerier, og Malergården i Plejerup åbner dørene til familien Swanes spændende kunstnerhjem. Blandt årets store kunstbegivenheder er "Odsherreds Kunstdage i Pinsen" og det store "OVNHUS Kunsthåndværkermarked". 

Se film om odsherredskunstnernes inspirationskilder - KLIK HER

Forrygende glaskunst på Hempel

Nordeuropas største, private glassamling fylder 50 år. Antikke glas, ældre glas, moderne glaskunst, porcelæn og temaudstillinger.


OVNHUS ved havnen i Nykøbing Sjælland er et årligt, censureret kunsthåndværkermarked med stor vægt på kvalitet og alsidighed.

Træd ind i en ægte tidslomme i dette originale kunstnerhjem, hvor kunstmaleren Sigurd Swane boede og arbejdede i 1930'erne.

”Odsherredsmalerne” blev inspireret af landskabet og lyset, som stadig påvirker udtryksformen hos egnens samtidskunstnere.

Find vej til Odsherreds mange spændende kunstgallerier og -værksteder via et oversigtskort.

Oplev, hvordan egnens høje lys og landskabet lige uden for døren er blevet fortolket figurativt og naturalistisk af Odsherredsmalerne.

Få et spændende indblik i lokale kunstneres arbejdsmetoder, når gallerier og værksteder holder åbent hus i pinsen.

 

Unikke ferieoplevelser for store og små venter i hele Odsherred, der er blåstemplet som Geopark Odsherred under UNESCO.

Ny, flot bog om Odsherredsmalerne er den perfekte gave til den kunstinteresserede.

7 keramiske "Ulkerup-sjæle" symboliserer den mytiske fortælling om folket, som kongen fordrev fra deres skovlandsby i 1782.

Slap af med familie og venner tæt på natur, kunst, kultur, historie, smagsoplevelser og sjove aktiviteter.