Dragsholm Slot

Dragsholm Slot vandt TripAdvisor Travellers' Choice i 2016I 2014 blev slottet anbefalet det amerikanske gastro- og rejsemagasin Bon Appétit som et af verdens 11 bedste restauranthoteller uden for USA.

Dragsholm Slot er et topmoderne hotel med restauranter i verdensklasse, som i høj grad benytter sig af de mange lokale råvarer, som findes i slottets nærhed, bl.a. den inddæmmede Lammefjord, som en af slottets baroner Georg Frederik Otto von Zytphen Adeler var initiativtager til. 

Gastronomi og rundvisninger
I de seneste år har Dragsholm Slot opbygget et enestående ry som et af landets bedste spisesteder. Hvad enten man indtager sit måltid i gourmetrestauranten ”Slotskøkkenet” eller i det mere folkelige ”Lammefjordens Spisehus”, så er man sikker på at stifte bekendtskab med ”smagen af Odsherred”. Gastronomisk har man på slottet skabt et helt unikt køkkenkoncept med køkkenchefen Claus Henriksen i spidsen.

Det er muligt at besøge slottet og nyde den gode mad i restauranterne, overnatte, eller deltage i en af de historiske rundvisninger, hvor man måske kan være heldig at møde et af spøgelserne.

Besøg slottets hjemmeside www.dragsholm-slot.dk  for at se tidspunkter, priser og alle de gode tilbud, som slottet har i løbet af sommeren.

Dramatisk fortid
Dragsholm slot er en af landets ældste verdslige bygninger. Det er formentlig bygget af Roskildebispen i begyndelsen af 1200-tallet som et palatium.

I 1400-tallet blev det ombygget til en solid forsvarsborg. Under Grevens Fejde blev slottet voldsomt beskudt, og efter Reformationen beslaglagde kongen, Christian 3., Dragsholm slot. Kongen benyttede slottet som et statsfængsel for særlig prominente fanger, bl.a. jarlen af Bothwell.

Under Karl Gustavkrigen 1658 -60 blev slottet atter hjemsøgt af fjender, denne gang bortsprængtes en del af slottet, og efter krigen måtte kongen overlade slottet til en af sine kreditorer, Henrik Müller, som betaling for et lån. Henrik Müller igangsatte genopbygningen af slottet, men måtte senere overlade det til en af sine kreditorer Manuel Texeria, som dog hurtigt videresolgte det til Frederik Christian Adeler, som sammen med sin hustru Henriette Margrethe von Lente genopbyggede resten af slottet som den barokbygning, vi kender i dag.

I 1932 døde den sidste baron Adler barnløs, og slottet blev overtaget at staten, som i 1937 solgte det til Johan Frederik Bøttger.

I dag ejes slottet af hans datter Inge Merete Bøttger.

Åbningstider

01/01/2013 - 31/12/2020 Mandag - Søndag

Del denne side

Opdateret af:

VisitOdsherred tb@odsherred.com
 

Kontakt

Adresse

Dragsholm Allé 1
4534 Hørve

Telefon

+45 59 65 33 00

Fakta

 • Faciliteter

  • Indkvarteringsmuligheder
  • Parkeringsplads for busser
  • Restaurant/Cafe
  • Mødefaciliteter
  • Museumsbutik/Kiosk

Find vej

Find vej til dette sted

Fra

Transport

Se geokoordinater

Longitude : 11.39079925
Latitude : 55.771210951